Regio beloftetraining Gelderland/Flevoland 2017-2018

 Nieuwsgierig hoe kinderen over het gedrag van hun ouders denken?  klik hier.


De leeftijd om mee te mogen doen aan deze trainingen is van 9 tot 22 jaar.
 

Als we op de wedstrijden zo om ons heen kijken zien we vaak ambitieuze, talentvolle combinaties rondrijden.
Misschien nog wel onervaren, misschien niet “het toppaard of de toppony”, maar wel gemotiveerd om beter te leren rijden.
Voor deze ruiters en amazones, die zich rijtechnisch willen verbeteren, heeft de Regio Gelderland/Flevoland een Jeugd Stimulering Plan opgezet.
Ons Jeugd Stimulering Plan is voor de jeugd en wij hopen als regio met dit plan vele jonge getalenteerde ruiters te stimuleren om op een hoger niveau te komen.
We bieden deze groep ruiters een trainingsprogramma aan in de vorm van vijf dressuur- en springlessen die door gerenommeerde instructeurs, verdeeld over de regio, gegeven gaan worden.
Na deze vijf lessen volgt er een evaluatiedag. Na deze evaluatiedag wordt er in overleg met de instructeurs en de werkgroep vastgesteld wie er in aanmerking komen voor het vervolg van tien lessen genaamd het Belofteplan.
De KNHS heeft het verzoek bij de regiobesturen neergelegd om dit op zich te nemen. Er is een werkgroep gevormd die bestaat uit bestuursleden van Regio Gelderland/Flevoland vanuit verschillende kringen.
Wij hopen daardoor een goed beeld te krijgen van de jonge talenten die er in onze regio zijn. Het doel is om deze ruiters een opstap te kunnen geven naar een hoger niveau in de hippische sport.

 

Voor wie?

Het Jeugd Stimulering Plan van Regio Gelderland/Flevoland is bedoeld voor amazones en ruiters van 10 t/m 22 jaar die actief zijn in de discipline dressuur voor springen 9 t/m 22 jaar en lid zijn van een vereniging vallende in de genoemde regio.
Voor de dressuur moet de combinatie startgerechtigd zijn met een pony in de klasse L2 +2 t/m Z2 cat. C, D of E en met een paard in de klasse L2 +2 t/m ZZL.
Voor het springen geldt een startgerechtigdheid voor pony en paard in de klasse L t/m ZZ en moet de pony behoren tot de cat. C, D of E. Amazones en ruiters die gedurende het kalenderjaar 10 jaar worden evenals amazones en ruiters die dat kalenderjaar 22 worden kunnen al/nog inschrijven.
In augustus worden alle amazones en ruiters die binnen deze criteria vallen via een email uitgenodigd voor de scoutingdag.
Mocht je niks ontvangen hebben en toch graag willen inschrijven stuur dan het formulier van resultatenoverzicht op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Scouting springen: 23 september 2017 Manege Rantrime te Hierden

Scouting dressuur: 29-30 september 2017 LR/PC Semper Fideles te Gorssel